Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Παγώστε το χρόνο!


Τα παιδιά μεγαλώνουν γρήγορα, πολύ γρήγορα κι ο χρόνος τρέχει. Δεν μπορείς, συνήθως, να θυμηθείς πότε ήταν μια σταλιά μωρά χωμένα σε μια κουβέρτα που έμοιαζε τεράστια για εκείνα και πότε είναι έτοιμα να πάνε στο σχολείο, να αποκτήσουν τους δικούς τους φίλους, να μπουν σε μια ρουτίνα που μοιάζει με αυτή των μεγάλων. Μιας, λοιπόν, κι ο χρόνος κυλάει σαν το νερό και ό,τι ζούμε σήμερα δεν γυρνάει πίσω, είναι όμορφο να μπορέσουμε με κάποιο τρόπο να διατηρήσουμε ζωντανές όσες περισσότερες αναμνήσεις των παιδιών μπορούμε.

Παρακάτω σας δίνουμε μερικές ιδέες για το πώς μπορείτε να κάνετε κάτι τέτοιο, έτσι ώστε κι εσείς να θυμάστε στιγμές που ζήσατε με το μωρό σας, αλλά κι εκείνο να έχει την πολυτέλεια να τις επεξεργαστεί μεγαλώνοντας.


•    Κρατήστε ενθύμιο το βραχιολάκι του μωρού και το δικό σας από το μαιευτήριο και διατηρήστε το μέσα σε ένα όμορφο κουτί ή κλείστε το σε μια Χριστουγεννιάτικη μπάλα που θα βλέπετε κάθε χρόνο.
    •    Συγκεντρώστε τις φωτογραφίες που τραβάτε με το παιδί σας και ταξινομήστε τες χρονικά, φτιάχνοντας ημερολόγια για κάθε έτος γεμάτα με οικογενειακές φωτογραφίες.
    •    Ταξινομήστε και κρατήστε σε φάκελο όλα τα αναμνηστικά που παίρνει το παιδί από το σχολείο, ξεκινώντας από τα υπέροχα φωτογραφικά ημερολόγια που φτιάχνουμε κάθε χρόνο για τα παιδιά μας εδώ στον παιδικό σταθμό-νηπιαγωγείο Ludus στο Μαρούσι.
    •    Φτιάξτε ένα άλμπουμ με κολάζ από τα αποκόμματα όλων των παραστάσεων, των συναυλιών και των ταινιών που έχετε απολαύσει μαζί με το παιδί.
    •    Δημιουργήστε βαζάκια με διάφορα αναμνηστικά από ταξίδια που έχετε πάει μαζί με το παιδί, για να του τα δείχνετε στο μέλλον, προκαλώντας το να θυμηθεί τι ωραία που είχατε περάσει τότε.
    •    Καταγράψτε όσο περισσότερες στιγμές μπορείτε από την περίοδο της εγκυμοσύνης σας και όταν μεγαλώσει, εξηγήστε του ότι κάποτε ήταν μέσα στην κοιλίτσα σας.
    •    Μαζέψτε μερικά από τα παιχνίδια με τα οποία έπαιζε όταν ήταν μικρότερο και φτιάξτε ένα όμορφο κάδρο, που μπορείτε να κρεμάσετε στο δωμάτιό του.
    •    Γυρνώντας από ένα ταξίδι, κάντε ερωτήσεις στο παιδί για το τι θυμάται και σημειώστε τις απαντήσεις του, προσποιούμενοι ότι του πήρατε συνέντευξη.
    •    Δημιουργήστε ένα blog στο διαδίκτυο που θα έχετε πρόσβαση μόνο εσείς και καταγράψτε πράγματα που κάνατε μαζί. Θα ενθουσιαστεί λίγα χρόνια μετά να το διαβάσει!
    •    Σημειώστε σε ένα τετράδιο όλα τα αστεία και χαριτωμένα πράγματα που λέει το παιδί σας, γιατί όταν θα του τα διαβάζετε στο μέλλον, δεν θα πιστεύει ούτε το ίδιο ότι τα έχει πει.




Απόδοση και προσαρμογή: http://www.buzzfeed.com/mikespohr/26-ways-to-preserve-your-kids-memories-forever

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου