Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Βρέχει; Διασκεδάστε με τα παιδιά μέσα στο σπίτι!



Αν είναι σαββατοκύριακο, ο παιδικός σταθμός και το νηπιαγωγείο είναι κλειστό, έξω βρέχει  και ο καιρός δεν σας επιτρέπει να βγείτε βόλτα με τα παιδιά σας, υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές. Μην αφήσετε την κακοκαιρία να σας χαλάσει το κέφι και τη διάθεση, αλλά ακολουθήστε τις παρακάτω δημιουργικές ιδέες για να περάσετε καλά με τα παιδιά σας και μέσα στο σπίτι. 

1.       Προσποιηθείτε ότι έχετε πάει κάμπινγκ. Στήστε μια σκηνή με κουβέρτες και καρέκλες στο σαλόνι, πάρτε μαζί σας φακούς, σνακ και βιβλία και περάστε ένα αξέχαστο απόγευμα με τα μικρά σας. Επίσης, μπορείτε να προσποιηθείτε ότι είστε σε ιγκλού και κυνηγάτε πολικές αρκούδες ή πάτε για ψάρεμα σε παγωμένη λίμνη.
2.       Ανακυκλώστε και επαναχρησιμοποιείστε. Βρείτε χαλασμένες κηρομπογιές, βάλτε τες σε ειδικές θήκες που ψήνουμε μάφιν, ζεστάνετε τες για λίγο στο φούρνο μέχρι να λιώσουν και μόλις κρυώσουν, θα έχετε φτιάξει ένα απίστευτο ουράνιο τόξο χρωμάτων για να δώσετε στα παιδιά σας να ζωγραφίσουν.
3.       Δημιουργήστε μίνι κινηματογράφο στο σπίτι.  Στήστε τις καρέκλες και τα μαξιλάρια του σπιτιού στο σαλόνι, σβήστε τα φώτα, ψήστε ποπ κορν, γεμίστε ποτήρια με αναψυκτικά και βάλτε στο dvd μια κλασική παιδική ταινία κινουμένων σχεδίων, όπως η Σταχτοπούτα. Τα παιδιά θα ενθουσιαστούν!
4.       Συνδυάστε τη διασκέδαση με τη μάθηση. Βρείτε παλιά περιοδικά και καταλόγους και ζητήστε από τα παιδιά σας να εντοπίσουν φωτογραφίες με ζωάκια, φαγητά, μωρά ή αυτοκίνητα. Δώστε τους τα ειδικά παιδικά ψαλίδια και μια κόλλα για να κάνουν κολάζ της αρεσκείας τους.
5.       Λερωθείτε! Αφού δεν μπορείτε να βγείτε έξω να παίξετε με το χώμα, παίξτε στο μπάνιο με τον αφρό ξυρίσματος, μπογιές ειδικές για το μπάνιο και τους τοίχους. Αν δεν θέλετε να λερώσετε το μπάνιο, ζωγραφίστε με τις παλάμες ή αφήστε τα παιδιά να φτιάξουν ζωγραφιές με σοκολάτα στα δάκτυλά τους. Γιάμι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου