Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Πάσχα με τα παιδιά! +Συνταγή για κουλουράκια

Το Πάσχα είναι εδώ, σε λίγες μόνο μέρες θα γιορτάσουμε με μεγαλοπρέπεια την Ανάσταση του Χριστού και θα ευχηθούμε Χριστός Ανέστη! Οι άγιες αυτές μέρες είναι και μέρες ξεκούρασης για τους πιο πολλούς και για τα παιδιά, καθώς σταματούν για λίγο οι σχολικές υποχρεώσεις και όλοι έχουν περισσότερο χρόνο να μοιραστούν ο ένας με τον άλλον. Αυτό το διάστημα, λοιπόν, είναι όμορφο να δημιουργήσουμε αναμνήσεις με την οικογένειά μας και να κάνουμε πράγματα που θα μας κάνουν να χαμογελάσουμε.

Στον παιδικό σταθμό - νηπιαγωγείο Ludus στο Μαρούσι περάσαμε πολλές μέρες προετοιμαζόμενοι για το Πάσχα, τα παιδιά μας έφτιαξαν με τα χέρια τους κόκκινα αυγά, έπλασαν πασχαλινά κουλουράκια, ζωγράφισαν τις κάρτες τους, στόλισαν τις λαμπάδες τους και είναι πια πανέτοιμα για την Ανάσταση. Αν κι εσείς θέλετε να περάσετε λίγο χρόνο με τα παιδιά σας κάνοντας μαζί τους επίκαιρες και διασκεδαστικές δραστηριότητες, δεν έχετε παρά να πάρετε ιδέες από εμάς και να αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη!



Σηκώστε τα μανίκια σας και τα μανίκια του χαριτωμένου σας παιδιού και αφεθείτε:

1. Πάρτε κερί για λαμπάδα, κορδέλες, στολίδια πασχαλινά, ψαλίδι, κόλλα και δημιουργήστε μαζί με το παιδάκι σας τις λαμπάδες όλης της οικογένειας.
2. Αγοράστε υλικά, βάλτε ποδιές, μαζέψτε μαλλιά ψηλά και ακολουθήστε την αγαπημένη σας συνταγή για τα μοσχομυρωδάτα πασχαλινά κουλουράκια.
3. Πλάστε με ζήλο και υπομονή τα τσουρέκια του Πάσχα έχοντας το μικρό σας για βοηθό στην κουζίνα. Το σίγουρο είναι ότι θα τρελαθεί από τις μυρωδιές.
4. Ανακαλύψτε παραδοσιακές συνταγές για να βάψετε μαζί τα αυγά του Πάσχα με φλούδες κρεμμυδιών και ζουμί από παντζάρια. Δεν θα πιστεύετε το αποτέλεσμα!
5. Πάρτε μερικά σοκολατένια αυγουλάκια, είδη περιτύλιγματος, κορδέλες και φτιάξτε παρέα με το παιδάκι σας τα δώρα που θέλετε να κάνετε σε φίλους και συγγενείς! Βοηθήστε το να γράψει μια καρτούλα με τα χαριτωμένα του γράμματα.
6. Και σημαντικότερο από ολα: Μιλήστε στο παιδί για τη σημασία των άγιων ημερών που διανύουμε, εξηγήστε του τι σημαίνει να μοιράζεται κανείς τα αγαθά του και φτιάξτε μαζί ένα δώρο για κάποιο άλλο παιδάκι που έχει ανάγκη από όλα αυτά που οι υπόλοιποι έχουν σε αφθονία.

Ο παιδικός σταθμός-νηπιαγωγείο Ludus σας εύχεται Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση με υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας!


Αν θέλετε τη συνταγή των δικών μας πασχαλινών κουλουριών:

  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 4 αβγά
  • 250 γρ. βούτυρο
  • ½ φλ. γάλα
  • ½ φλ. χυμό πορτοκαλιού
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κιλό αλεύρι
  • 4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • ½ κ.γ. σόδα
  • ½ κ.γ. αλάτι

  1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά.
  2. Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα. Προσθέτουμε το γάλα με το χυμό και το ξύσμα.
  3. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά με το μισό αλεύρι και αρχίζουμε να προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο άλλο. Βάζουμε τόσο αλεύρι όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη όχι πολύ σκληρή, αλλά να μην κολλάει στα χέρια.
  4. Αφήνουμε τη ζύμη για ένα τέταρτο να ξεκουραστεί, πλάθουμε τα κουλουράκια στα σχήματα που θέλουμε και τα ψήνουμε στους 180° για 10' -20', ανάλογα με το μέγεθος.

     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου