Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Η συνεργασία μας με τις Νηρηίδες

Από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του παιδικού σταθμού-νηπιαγωγείου Ludus στο Μαρούσι, δώσαμε μεγάλη έμφαση στη φυσική δραστηριότητα των παιδιών μας, καθώς θεωρούμε ότι η διασκέδαση και η εκτόνωσή τους μέσα από τη γυμναστική, την κολύμβηση και το χορό είναι απαραίτητη για την σωστή ανάπτυξή τους, ψυχολογικά, διανοητικά και σωματικά. Γι΄αυτόν το λόγο, η συνεργασία μας με τις Νηρηίδες ξεκίνησε από την πρώτη κιόλας χρονιά μας, το 2008 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.
Λίγα λόγια για τις Νηρηίδες και το έργο τους, καθώς και τις συνθήκες υπό τις οποίες διεξάγεται το πρόγραμμα της κολύμβησης.



Ο αθλητικός σύλλογος Ο.Φ.Ν.Ι. "Νηρηίδες" με πολυετή εμπειρία στο χώρο του αθλητισμού συνεχίζει το ειδικό πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης "ΠΑΙΖΩ & ΜΑΘΑΙΝΩ" για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.
Είναι πολύ σημαντική η κολύμβηση στα παιδιά για τους εξής λόγους: 
1. Με την κολύμβηση το παιδί γυμνάζει όλο το σώμα, χωρίς να  μεταφέρει το βάρος του (πίεση στην σπονδυλική στήλη) σε μια ηλικία που αναπτύσσεται σε έντονους ρυθμούς. 
2. Η εκμάθηση της κολύμβησης είναι απαραίτητη όσο και το βάδισμα. Ζούμε σε μια χώρα που βρέχεται από θάλασσα και είναι θέμα επιβίωσης αλλά και ευχαρίστησης να ξέρουμε να κολυμπάμε. 
3. Ο αθλητισμός ισχυροποιεί τον οργανισμό. 

Στην πισίνα που λαμβάνουν χώρα τα μαθήματα, οι συνθήκες είναι ιδανικές, καθώς:
1. Η επεξεργασία του νερού στην πισίνα γίνεται με όζον ώστε να αποφεύγονται οι παρενέργειες των ενώσεων του χλωρίου. 
2. Η πισίνα είναι κλειστή και κλιματιζόμενη.
3. Ιδανική θερμοκρασία νερού πισίνας και ντους (27-29 βαθμούς).
4. Σύγχρονα, άνετα και καθαρά αποδυτήρια.
5. Θερμαινόμενα δάπεδα.

Οι στόχοι για τα παιδιά που φοιτούν στον παιδικό σταθμό και στο νηπιαγωγείο είναι:
1. Εξάσκηση
2. Ψυχαγωγία
3. Εκμάθηση και βελτίωση της κολυμβητικής ικανότητας.

Τα τμήματα είναι ολιγομελή και ο διαχωρισμός των τμημάτων εξαρτάται από την ηλικία και την κολυμβητική ικανότητα. Την επίβλεψη των παιδιών έχουν ειδικευμένοι στην κολύμβηση καθηγητές Φ. Α. που διαθέτουν και πτυχίο ναυαγοσωστικής.

Ο αθλητικός σύλλογος για κάθε παιδί ανοίγει ειδική καρτέλα στην οποία καταγράφει την πρόοδο του παιδιού. Βρίσκεται επίσης σε διαρκή επικοινωνία με τους υπεύθυνους του σχολείου και μπορεί να ενημερώσει τους γονείς στις τακτικές συγκεντρώσεις που γίνονται.
Η πρόοδος των παιδιών εξαρτάται:
1. Από την παρουσία στα μαθήματα (όχι απουσίες)
2. Από την κλίση του κάθε παιδιού.
3. Από τη βοήθεια που δέχεται από τους καθηγητές Φ. Α. και από την στήριξη στο οικογενειακό περιβάλλον.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου